085 - 004 1464 info@hent24.com

Nieuwe rekenhulp btw en auto beschikbaar

Geplaatst door Roger

08/01/2021

Op de website van de Belastingdienst is een nieuwe rekenhulp beschikbaar. Met de ‘Rekentool btw en de auto’ kun je eenvoudig en snel bepalen of je klant btw voor een auto moet berekenen en eventueel hoeveel. De rekenhulp kun je gebruiken als sprake is van privégebruik auto van de zaak of bij zakelijk gebruik van een privéauto.

Wil je de rekentool gebruiken?

 

 

Bron: RB

Misschien ook interessant…

Zakelijke maaltijden onbelast vergoeden?

Zakelijke maaltijden onbelast vergoeden?

Als maaltijden meer dan 10 procent zakelijk zijn, gaat het om een maaltijd met een meer dan bijkomstig zakelijk karakter (zakelijke maaltijd). In de volgende situaties is in elk geval sprake van een zakelijke maaltijd: als een werknemer door zijn werk tussen 17.00 en...

Verlenging goedkeuring eigenwoninglening

Verlenging goedkeuring eigenwoninglening

De staatssecretaris van Financiën heeft het besluit met goedkeuringen voor het inlopen van aflossingsachterstanden van eigenwoningschulden geactualiseerd. De goedkeuringen zijn van toepassing op betaalpauzes voor rente en aflossing van eigenwoningschulden die zijn overeengekomen uiterlijk op 30 juni 2021.

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting

Vanaf 1 januari 2021 bestaat een startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting. De aankoop van een eigen woning door een starter (of een doorstromer) die aan de voorwaarden voldoet, is vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Vanaf 1 april 2021 geldt voor de startersvrijstelling een woningwaardegrens van € 400.000. Daarboven geldt het eigenwoningtarief van 2%.

Pin It on Pinterest